REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice pečená na klobásovém zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka v pekáči opečené plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka na podušeném zelí nastaveném klobásou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovice
drcený kmín a pepř
olej
sůl
Na klobásové zelí:
1/2 ksmenší hlávky zelí
2 kscibule
3 ksstroužky česneku
1 ksměkčí, větší pikantní klobásy
100 gslaniny
1 lžícehladké mouky
voda
sůl

Postup:

1. Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem, v pekáči maso zprudka opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme
2. Do výpeku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl
3. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme vodou, dusíme asi 10 minut přiklopené
4. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme doměkka
5. Plátky krkovice vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit
6. Takto připravenou krkovici se zelím podáváme nejlépe s brambory nebo bramborovými knedlíky.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy