Na zahrádce je v létě pořád co sklízet, tak očistit, omýt, nakájet a šup s tím pod maso! V tomto receptu své výpěstky ze zahrádky určitě upotřebíte.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky krkovice |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
2 ks | kapie |
1 ks | mladá menší cuketa |
mletý černý pepř | |
worchestr | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Krkovice na okraji nařízneme, potom naklepeme, potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme worchestrem.
- Plech vyložíme pečícím papírem, potřeme olejem, krkovice pokapeme také olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme tak 50-60 minut.
- V mezičase kapii nakrájíme na kolečka, cuketu taky, cibuli na plátky. Když maso začíná měknout, poklademe zeleninou, osolíme, zastříkneme worchestrem, pečeme ještě 10 minut.
- Upečenou krkovici obložíme zeleninou, podáváme například s vařenými brambory.
Text i foto: D. M.