REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách upečené plátky krkovice proložené slaninou a cibulí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší plátky krkovice
12 kstenkých plátků slaniny
10 ksstroužků česneku
4 ksmenší cibule
500 mlčerného piva
mletý černý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Omyté maso osolíme a okořeníme černým pepřem
2. Do tukem vymazaného pekáče položíme dva plátky krkovice, posypeme je kmínem, na každý plátek poklademe šest plátků slaniny, na slaninu položíme polovinu cibule nakrájené na kolečka a plátky česneku
3. Stejným způsobem poskládáme druhou vrstvu, tedy krkovičku, slaninu, plátky cibule a česneku
4. Maso zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 75-80 minut, posledních 15 minut už bez pokličky.

Doporučení:

Takto upečená krkovička se skvěle hodí k bramborovým kroketám, bramborovým hranolkům, nebo opečeným bramborám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy