REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice v máslové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravené vepřové je vynikají, křehké a měkké. Nejprve se přes noc vepřové plátky naloží do máslové marinády a pak upečou v troubě doměkka.


Ingredience:
4 ksplátky krkovice (já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky)
pepř
sůl
Na marinádu:
100 gmásla
300 mlčerného piva pokojové teploty
1 lžičkusušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
1 lžičkudrceného kmínu
čerstvá majoránka (popřípadě i sušená)

Postup:

1. Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku
3. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme, necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu
4. Druhý den plátky vyjmeme z marinády, necháme povolit při pokojové teplotě a pak maso i s marinádou dáme do pekáčku
5. Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme doměkka, během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit moukou nebo solamylem rozmíchaným v troše studené vody.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy