Takto upravené vepřové je vynikají, křehké a měkké. Nejprve se přes noc vepřové plátky naloží do máslové marinády a pak upečou v troubě doměkka.
Ingredience:
4 ks | plátky krkovice (já měla odřezky, tak jsou to takové spíš špalíčky) |
pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
100 g | másla |
300 ml | černého piva pokojové teploty |
1 lžičku | sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého |
1 lžičku | drceného kmínu |
čerstvá majoránka (popřípadě i sušená) |
Postup:
1. Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku
3. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme, necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu
4. Druhý den plátky vyjmeme z marinády, necháme povolit při pokojové teplotě a pak maso i s marinádou dáme do pekáčku
5. Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme doměkka, během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit moukou nebo solamylem rozmíchaným v troše studené vody.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….