REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice na medu a hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnám. Tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem jako já, nebo, kdo nemá rád vaření s pivem, podlije jen vodou.


Ingredience:
4 ksplátky krkovice
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícehořčice (dijonská nebo plnotučná)
2 lžíceposekaných bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn)
1-2 lžícetekutého medu
1 lžíceoleje
200-300 mlčerného piva (vody)
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek
2. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno
3. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem, maso osolíme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí a hojně opepříme, podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo
4. Přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C, během pečené podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku
5. Asi po 45 minutách maso odkryjeme a necháme opéct, ještě můžete během pečení polévat výpekem.

Doporučení:

Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy