vepřové maso
Vepřová kýta s kaštany
Vepřová kýta nakrájená na kostičky, podušená s cibulí a pečenými oloupanými jedlými kaštany, ochucená bílým vínem, cukrem a solí.
Vepřová kýta s kysanou smetanou
Plátky masa odleželé v zakysané smetaně, obložené máslem a pokapané smetanou, na grilu grilované.
Vepřová kýta s mandarinkami
Mírně pikantní kousky vepřové kýty (panenky), orestované spolu s bambusovými výhonky a pórkem, servírované s prohřátými mandarinkami.
Vepřová kýta s okurkami
Okurkami prošpikovaná vepřová kýta podušená pod pokličkou doměkka.
Vepřová kýta se smetanou a hořčicí
Dušená vepřová kýta servírovaná podlitá omáčkou ze zakysané smetany, hořčice a bílého vína.
Vepřová kýta se žampiony a kapii
Vepřové maso nakrájené na nudličky, orestované na cibulce, podlité vínem, podušené doměkka se žampiony, kapií a feferonkou.
Vepřová kýta v pivní omáčce
Vepřové maso pokrájené na nudličky se světlým pivem.
Vepřová líčka na kořenové zelenině
V celku, spolu s kořenovou zeleninou, podušená vepřová líčka servírovaná nakrájená na plátky přelitá rozmixovanou omáčkou připravenou z vývaru po dušení masa a zeleniny.
Vepřová panenka “Parmentiér”
Až uslyšíte někde v receptu název Parmentiér recept, bude obsahovat brambory. A. A. Parmentiér byl francouzský lékař a ve Francii se postaral o rozšíření brambor, byl jejich velký propagátor a autor mnoha receptů právě z brambor.
Vepřová panenka Madagaskar
Chutná, rychlá a také poměrně pikantní úprava vepřové panenky, kterou si rozhodně zamilujete! Minutka z vepřové panenky.
Vepřová panenka Madeira
Zprudka opečené plátky vepřové panenky servírované s omáčkou připravenou z podušené a pak propasírované zeleniny zalité sladkým červeným vínem.
Vepřová panenka na bílém víně a rozmarýnu
Rychlá minutka z vepřové panenky, kolečka masa opečené na pánvi na oleji smíchaným s rozpuštěným máslem nejprve z jedné strany, pak i z druhé, zastříknuté bílým vínem a ochucené rozmarýnem. Solíme až na talíři, také dochutíme pepřem!
Vepřová panenka na bylinkách
Zajímavá varianta přípravy vepřové panenky, naložená v bylinkách, opečená na oleji a pak chvíli pečená v troubě.
Vepřová panenka na grilu
Plátky vepřové panenky z jedné strany potřené bylinkovým olejem smíchaným s česnekem, z druhé strany dijonskou hořčicí a směsí bylinek s česnekem, grilované na roštu grilu.
Vepřová panenka na hříbkách a rozmarýnu
Hříbky a rozmarýn skvěle k sobě ladí vůněmi, ale i chutí. Rychlý vyzkoušený recept z válečku vepřové panenky připravený do 30 minut.
Vepřová panenka na liškách
Plátky vepřové panenky zprudka opečené na pánvi, servírované přelité houbovou omáčkou.
Vepřová panenka na rebarboře
Marinovaná panenka obalená v plátcích pršutu, pečená s rebarborou, ochucená marinádou a šalvějí.
Vepřová panenka pečená
Do potravinářského motouzu zamotaná vepřová panenka, prošpikovaná česnekem a rozmarýnem, zprudka opečená na oleji a másle, dopečená v troubě dozlatova podlitá bílým vínem.
Vepřová panenka s česnekovou omáčkou
Zde je recept na panenku zprudka opečenou na pánvi, aby se maso pěkně zatáhlo, pak dopečenou v troubě, servírovanou nakrájenou na plátky spolu s tmavou omáčkou vonící po česneku. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Vepřová panenka s fazolemi
Proužky vepřové panenky orestované na oleji a servírované spolu s podušenou zeleninou a fazolemi.