REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřová kýta se žampiony a kapii

Vepřové maso nakrájené na nudličky, orestované na cibulce, podlité vínem, podušené doměkka se žampiony, kapií a feferonkou.

Vepřová kýta v pivní omáčce

Vepřové maso pokrájené na nudličky se světlým pivem.

Vepřová panenka “Parmentiér”

Až uslyšíte někde v receptu název Parmentiér recept, bude obsahovat brambory. A. A. Parmentiér byl francouzský lékař a ve Francii se postaral o rozšíření brambor, byl jejich velký propagátor a autor mnoha receptů právě z brambor.

Vepřová panenka Madagaskar

Chutná, rychlá a také poměrně pikantní úprava vepřové panenky, kterou si rozhodně zamilujete! Minutka z vepřové panenky.

Vepřová panenka Madeira

Zprudka opečené plátky vepřové panenky servírované s omáčkou připravenou z podušené a pak propasírované zeleniny zalité sladkým červeným vínem.

Vepřová panenka na bílém víně a rozmarýnu

Rychlá minutka z vepřové panenky, kolečka masa opečené na pánvi na oleji smíchaným s rozpuštěným máslem nejprve z jedné strany, pak i z druhé, zastříknuté bílým vínem a ochucené rozmarýnem. Solíme až na talíři, také dochutíme pepřem!

Vepřová panenka na bylinkách

Zajímavá varianta přípravy vepřové panenky, naložená v bylinkách, opečená na oleji a pak chvíli pečená v troubě.

Vepřová panenka na grilu

Plátky vepřové panenky z jedné strany potřené bylinkovým olejem smíchaným s česnekem, z druhé strany dijonskou hořčicí a směsí bylinek s česnekem, grilované na roštu grilu.

Vepřová panenka na hříbkách a rozmarýnu

Hříbky a rozmarýn skvěle k sobě ladí vůněmi, ale i chutí. Rychlý vyzkoušený recept z válečku vepřové panenky připravený do 30 minut.

Vepřová panenka na liškách

Plátky vepřové panenky zprudka opečené na pánvi, servírované přelité houbovou omáčkou.

Vepřová panenka na rebarboře

Marinovaná panenka obalená v plátcích pršutu, pečená s rebarborou, ochucená marinádou a šalvějí.

Vepřová panenka pečená

Do potravinářského motouzu zamotaná vepřová panenka, prošpikovaná česnekem a rozmarýnem, zprudka opečená na oleji a másle, dopečená v troubě dozlatova podlitá bílým vínem.

Vepřová panenka s česnekovou omáčkou

Zde je recept na panenku zprudka opečenou na pánvi, aby se maso pěkně zatáhlo, pak dopečenou v troubě, servírovanou nakrájenou na plátky spolu s tmavou omáčkou vonící po česneku. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Vepřová panenka s fazolemi

Proužky vepřové panenky orestované na oleji a servírované spolu s podušenou zeleninou a fazolemi.

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

Pečené panenky obalené v nasekaných bylinkách, servírované s povařeným chřestem, přelité holandskou omáčkou, posypané opraženými mandlovými lupínky.

Vepřová panenka s jahodovou omáčkou

Tip na netradičně servírovanou panenku nejprve marinovanou, pak zprudka opečenou na oleji, nakonec dopečenou v troubě doměkka, servírovanou přelitou jahodovým přelivem.

Vepřová panenka s malinovým přelivem

V troubě v celku upečený váleček vepřové panenky, servírovaný nakrájený na plátky, hojně přelitý buď teplou, nebo i studenou omáčkou z malin, másla, malinového džemu, vody a citronové šťávy.

Vepřová panenka s omáčkou UHO

Klasika české kuchyně, opečené a pak podušené vepřové maso zalité omáčkou z výpeku.

Vepřová panenka s pestem

Velká vepřová panenka potřená bazalkovým pestem, obložená slaninou, pečená v alobalu.

Vepřová panenka s pikantní ovocnou omáčkou

Opečená vepřová panenka servírovaná podlitá pikantní omáčkou z blum a dalších ingrediencí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy