Vepřová kýta nakrájená na nudličky, poprášená škrobovou moučkou a zprudka opečená na oleji, ochucená sójovou omáčkou a mletým zázvorem, nakonec promíchaná s kostkami ananasu a podušenými spařenými rajčaty.
Ingredience:
400 g | vepřové kýty |
400 g | rajčat |
1 ks | konzervy kompotovaného ananasu na kostky |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | škrobové moučky |
1 lžička | mletého zázvoru |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu si opláchneme, osušíme, nakrájíme na nudličky a poprášíme škrobovou moučkou
2. Rajčata si omyjeme, na vršku nařízneme do křížku a spaříme vařící vodou, poté oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
3. Ananas si scedíme a necháme okapat
4. Na polovině oleje si podusíme rajčata, dokud z nich neodpaříme všechnu šťávu
5. Na druhé polovině oleje si zprudka opečeme vepřovou kýtu na nudličky a za neustálého míchání opékáme několik minut, pak vmícháme sójovou omáčku, mletý zázvor a osolíme
6. Nakonec přidáme podušená rajčata a scezené kostky ananasu, promícháme, prohřejeme a servírujeme.