REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta prokládaná zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso pečené s klobásou, slaninou, zelím a kysanou smetanou.


Ingredience:
550 gvepřové kýty
250 ganglické slaniny
250 gpaprikové klobásy
150 gsádla
150 gcibule
1 ksstroužku česneku
1 1/4 kgkysaného zelí
0,5 lkysané smetany
mletou papriku
sůl

Postup:

1. Kysané zelí uvaříme doměkka
2. Na polovině sádla zpěníme na drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, přidáme na hrubo pomletou vepřovou kýtu a krátce podusíme
3. Zvlášť opečeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na kolečka nakrájenou klobásu
4. Pekáč vymažeme zbylým sádlem, dáme vrstvu uvařeného zelí (musí mít jen málo šťávy), poklademe vrstvou slaniny s klobásou, pak zase vrstvu zelí, zalijeme trochou smetany, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou
5. Pak dáme vrstvu dušeného masa, zase zelí, zalijeme smetanou, mírně osolíme a posypeme mletou paprikou
6. Tak prokládáme vrstvy, až je pekáč plný
7. Poslední vrstvou musí být zelí 8. Naplněný pekáč polijeme zbytkem kysané smetany, dáme do trouby a pečeme asi 45 minut.

Doporučení:

– Podáváme nejlépe s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy