REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty potřené hořčicí a nejprve zprudka restované na slanině a cibuli. Poté dušené s divokým kořením do měkka.


Ingredience:
Pro dvě osoby:
2 ksplátků vepřové kýty
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
1 kscibule
50 gšpeku nebo slaniny
2 lžícesádla
1 lžícekoření Divočina (Vitana)
1 lžíceplnotučné hořčice
vývar nebo voda na podlévání
pepř
sůl

Postup:

1. Maso okořeníme, osolíme a opepříme
2. Z jedné strany potřeme hořčicí (zbytek necháme do základu)
3. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo špek a vyškvaříme
4. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout
5. Cibuli dáme na stranu a vložíme maso hořčicí dospod. restujeme z každé strany 5 minut
6. Přidáme zbytek hořčice, bobkový list a nové koření a podlejeme vodou nebo vývarem
7. Dusíme do měkka a podle potřeby přidáme vodu
8. Měkké maso vyjmeme a šťávu propasírujeme
9. Slaninové škvarečky vybereme – pokud chceme šťávy víc, zahustíme jíškou nebo zátřepkou
10. Podle chuti případně dosolíme.

Doporučení:

Podáváme třeba s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy