REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená vepřová kýta na cibulovém základě.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty
2 kscibule
2 dclmléka
2 dclsmetany
2 lžičkymleté papriky
hladká mouka
vlažná voda
sádlo
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě
2. Očistíme dvě větší cibule, nasekáme je nadrobno, vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem, zaprášíme mletou paprikou a mírně podlijeme vlažnou vodou
3. Vložíme maso, osolíme a dusíme asi 90 minut doměkka, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a maso obracíme
4. Měkké maso vyjmeme a vložíme do čistého hrnce
5. Šťávu zaprášíme hladkou moukou a zasmahneme, zředíme vlažnou vodou a krátce povaříme
6. Přidáme mléko a společně vaříme 30 minut, před koncem varu přidáme smetanu, dle chuti přisolíme
7. Nakonec šťávu přecedíme přes cedník na maso a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskové knedlíky, máslové noky či dušená rýže.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy