REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta na paprice II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na kýtu podušenou v tlakovém hrnci, servírovanou rozkrájenou na plátky, ty přelité hustější smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gvepřové kýty
1 kscibule
0,5 lmléka
1 kelímekzakysané smetany
1,5 lžícehladké mouky
2 lžičkysladké papriky
bobkový list
voda
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Na oleji přímo v tlakovém hrnci zprudka opečeme kýtu ze všech stran, pak maso vytáhneme
  2. Do oleje nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli, tu necháme zeskolovatět
  3. Maso osolíme, okořeníme pepřem, pospyme paprikou a vložíme zpět do hrnce k cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme, v uzavřeném hrnci, 30 až 40 minut (záleží na typu tlakového hrnce)
  4. V mléce rozšleháme mouku
  5. Hrnec sundáme ze zdroje tepla, vypustíme páru, otevřeme, vytáhneme maso, mléko s moukou nalijeme do hrnce a za stálého míchámí omáčku chvíli provaříme
  6. Nakonec do omáčky vmícháme kelímek zakysané smetany
  7. Maso nakrájíme na plátky, servírujeme přelité omáčkou s houskovým knedlíkem, noky, těstovinami ….
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy