Vepřová kýta pokrájená na drobné kostičky, podušená s rajčaty a rajským protlakem, servírovaná nejlépe s těstovinami.
Ingredience:
400 g | vepřové kýty |
5 ks | rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | hladké mouky |
mletá sladká paprika | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kýtu opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a za stálého míchání dusíme, dokud se šťáva z masa nevydusí
3. Poté zaprášíme mouku, osmažíme, přidáme mletou papriku, podlijeme trochou vody a rozmícháme
4. Do šťávy přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, drcený česnek a osolíme
5. Dusíme na mírném ohni, dokud není maso měkké a omáčka hustá, podáváme s těstovinami.