REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta s mandarinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně pikantní kousky vepřové kýty (panenky), orestované spolu s bambusovými výhonky a pórkem, servírované s prohřátými mandarinkami.


Ingredience:
600 gřízků z vepřové kýty nebo panenky
600 gsterilovaných bambusových výhonků
3 ksčerstvé pórky
3 ksmandarinky
nebo
1 ksmalé konzervy mandarinek
3 lžícesherry (nebo Tesavela -Carmen)
3 lžícesójové omáčky
2 lžíceolej
1 lžičkasolamylu
na špičku nože bílého mletého pepře
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na tenké proužky a promísíme s alkoholem a sójovou omáčkou
2. Zakryjeme a 1 hodinu necháme marinovat
3. Bambusové výhonky nakrájíme na tenké plátky, dobře očištěný a omytý pórek (nejraději jen bílou a světle zelenou část) nakrájíme šikmo na tenká kolečka
4. Maso vyjmeme z marinády, trochu osušíme
5. Oloupeme 2 mandarinky a rozdělíme je na díly, třetí vylisujeme abychom získali šťávu (kompotované mandarinky necháme okapat, šťávu si dáme stranou)
6. Rozehřejeme olej a maso v něm kolem dokola za stálého obracení orestujeme
7. Pak je vyjmeme z pánve a na zbylém tuku necháme krátce osmahnout pórek a bambusové výhonky
8. Zeleninu pak zalijeme šťávou z mandarinek a marinádou z masa
9. Spojíme solamylem, rozmíchaným v malém množství studené vody
10. Do omáčky vložíme maso a mandarínkové dílky a všechno, opatrně mícháme a necháme prohřát
11. Osolíme, opepříme (omáčka má být ostřejší).

Doporučení:

Podáváme s vařenou rýží a zapijeme suchým bílým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy