REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka Madagaskar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná, rychlá a také poměrně pikantní úprava vepřové panenky, kterou si rozhodně zamilujete! Minutka z vepřové panenky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gvepřové panenky (200 g na porci)
1 ksvětší cibule
1 dlvývaru
5 clkoňaku
2 lžícesladké smetany
1 lžícehladké mouky
1 lžičkaworchestru
mletý černý pepř
zelený pepř
máslo
sůl

Postup:
  1. Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme zhruba na 200 g porce, osolíme, opepříme
  2. V pánvi na rozehřátém másle opečeme kusy panenky do zlatova ze všech stran, plamen ztlumíme, pečeme zvolna ještě 3 minuty, odložíme na teplé místo
  3. Do šťávy po pečení nalijeme vývar, přidáme nastrouhanou cibuli, worchestr, celý zelený pepř, chvíli prohřejeme
  4. Šťávu zaprášíme lehce hladkou moukou, přidáme sladkou smetanu, necháme provařit
  5. Hotovou šťávu na závěr dochutíme solí a pepřem
  6. Na talíře nalijeme šťávu, panenku nakrájíme na plátky, rozložíme na talíře a podáváme, třeba s gratinovanými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy