REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta s kaštany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta nakrájená na kostičky, podušená s cibulí a pečenými oloupanými jedlými kaštany, ochucená bílým vínem, cukrem a solí.


Ingredience:
1 kgjedlých kaštanů
500 gvepřové kýty
250 gcibule
150 gmásla
80 gcukru
150 mlbílého vína
voda
sůl

Postup:

1. Kaštany si nařízneme a necháme několik hodin máčet ve vlažné vodě
2. Pak kaštany scedíme, dáme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 10-15 minut, poté ještě teplé kaštany oloupeme
3. Vepřovou kýtu si omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno
4. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a vepřové maso a společně chvilku restujeme, pak podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka
5. Poté přidáme kaštany, cukr, sůl a zalijeme hrnečkem vody a dusíme, dokud není maso měkké, podle potřeby podléváme
6. K měkkému masu přilijeme víno, dochutíme solí a prohřejeme 2 minuty
7. Dušenou vepřovou kýtu s kaštany servírujeme teplou bez příloh.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy