REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta s okurkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okurkami prošpikovaná vepřová kýta podušená pod pokličkou doměkka.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
200 gmalých sterilovaných okurek
250 mlsmetany
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
1 kscibule
ocet
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Do kýty vytvoříme několik hlubších zářezů, ty vyplníme okurkami, pak maso solíme a okořeníme pepřem
2. Kostičky cibule osmahneme na oleji v hrnci, přidáme připravenou kýtu a zprudka ji ze všech stran opečeme
3. Maso podlijeme vodou a zaklopené dusíme cca 90 minut, měkké maso vyjmeme a uchováme v teple
4. Zbylé okurky nakrájíme na kolečka, opečeme je na másle a spolu s moukou rozmíchanou ve smetaně je přidáme do výpeku, šťávu povaříme 5 minut
5. Nakonec omáčku dochutíme pepřem, solí, cukrem a octem, vrátíme do ní maso nakrájené na plátky a chvíli pokrm prohřejeme.

Doporučení:

Takto upravené plátky kýty podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy