REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřové kostky na májovkách s hráškem

Májovky mají nezaměnitelnou moučnou vůni, je to jedna z kvalitních jarních hub, vysoce ceněná mezi houbaři. Májovky přidané do smetanové omáčky, podle tohoto receptu, dodají omáčce delikátní chuť i vůni.

Vepřové kostky na paprice

Na sádle a cibuli osmahnuté kostky vepřové plece, podušené, servírované s hustou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice a dalších použitých ingrediencí.

Vepřové kostky na rajčatech

Vepřové maso na kostky, podušené s rajčátky a kukuřicí.

Vepřové kostky na slanině

Kostky vepřového plecka podušené na cibulovo-slaninovém základě podlité vodou, ochucené kmínem, pepřem a solí.

Vepřové kostky nadivoko se slaninou a houbami

Na kostky nakrájená vepřová plec, okořeněná, zprudka orestovaná v hrnci na slanině a cibuli, pak podušená doměkka spolu s houbami, podlitá vývarem nebo vodou.

Vepřové kostky s omáčkou Poděbradka

Inspiraci na tento recept jsme našli na internetu na YOU TUBE kanálu Když Vaří Babička. Vyzkoušeli jsme ho, mírně upravili a tak vznikl tento recept na velmi chutné vepřové kostky utopené ve smetanovo-paprikové omáčce, nastavené mrkví a hráškem. Ideální je tento pokrm připravovat v tlakovém hrnci.

Vepřové kostky se zelenými fazolkami

Rychlá směs z vepřového plecka, čerstvých zelených fazolek, červené papriky a cibule. Zjemněná vývarem a sladkou smetanou, kořeněná tymiánem.

Vepřové kostky v zelí

Zajímavá varianta přípravy vepřového plecka nebo libovějšího bůčku nakrájeného na větší kostky a podušeného spolu se zelím.

Vepřové kotelty na žampionech s pórkem

Na pánvi opečené kotlety, podušené spolu s houbami a na kolečka nakrájeným pórkem doměkka.

Vepřové kotlety grilované

Vykostěné kotlety potřené olejem a odleželé grilované.

Vepřové kotlety na dobromysli

Vepřové kotlety grilované s dobromyslem, servírované se zeleninou.

Vepřové kotlety na houbách

Na tuku opečené kotlety, servírované podlité omáčkou připravenou z výpeku a pokladené podušenými houbami.

Vepřové kotlety na houbách II.

Zprudka opečené kotlety, podušené v hrnci na cibulce spolu houbami.

Vepřové kotlety na hruškách

Na podzim je všude kolem spousta zimních jablek a hrušek. A právě na hruškách si můžete připravit vepřové kotlety, protože vepřové si se sladkými hruškami mimořádně rozumí. Na maso v této úpravě je navíc v chladnějším počasí daleko větší chuť, co myslíte? Voní po rozmarýnu a nejlépe se k němu hodí brambory nebo rýže.

Vepřové kotlety na hříbkách

Základní recept na podušené kotlety, ovšem šťáva je nastavená na másle podušenými hříbky.

Vepřové kotlety na paprice

Silnější plátky vepřové kotlety posypané mletou červenou paprikou, obalené v mouce, zprudka opečené na sádle, na osmahnuté cibuli podlité vodou podušené v tlakovém hrnci doměkka. Recept z kategorie přípravy pokrmů v tlakovém hrnci.

Vepřové kotlety na paprice II.

Základní recept na dušené vepřové kotlety, ty jsou hojně posypané mletou červenou paprikou, osolené, obalené v mouce, nejprve zprudka opečené na sádle, pak podušené na cibulovém základě, zalité vdou.

Vepřové kotlety na petrželce

Rychlá minutka z vepřových kotlet opečených na rozpuštěném másle.

Vepřové kotlety na rožni

Na grilu opečené vepřové kotlety servírované s čerstvou zeleninou.

Vepřové kotlety na zázvoru

Na sádle opečené silnější plátky vepřové kotlety poprášené moukou a zázvorem, podušené v tlakovém hrnci zalité vodou. Recept z kategorie přípravy pokrmů v tlakovém hrnci.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy