REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kolínka na víně a zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařená přední vepřová kolínka, dopečená v troubě doměkka spolu s kořenovou zeleninou a kořením, podlití červeným vínem.


Ingredience:
4 kspřední vepřová kolínka
8 ksstroužků česneku
2 ksvětší cibule
150 gmrkve
150 gceleru
150 ghrášku
3 dlčerveného vína
1 lžícesádla
celý i mletý pepř
bobkový list
nové koření
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřová kolínka opláchneme, případně očistíme, dáme předvařit na 30 minut do mírně osolené vody
2. Povařená kolínka scedíme, opláchneme, nařízneme kůži křížem krážem do kostiček 3. Do pekáče dáme lžíci sádla, naskládáme kolínka, povrch masa posypeme kmínem, osolíme, přidáme 4 bobkové listy, 8 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, polijeme vínem a dáme péct, během pečení poléváme vínem
4. Po 45 minutách pečení přidáme nakrájenou cibuli, česnek, celer, mrkev a sterilovaný hrášek, přelijeme opět vínem a pečeme ještě 30-45 minut až kůžička zezlátne a maso je měkké
5. Na talíři kolínka přelijeme výpekem, přidáme zeleninu a podáváme s chlebem a hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy