REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové karé na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kotlety bez kosti zprudka opečené na sádle, pak podušené spolu s plátky žampionů, cibulí, slaninou a kořením doměkka.


Ingredience:
500-600 gvepřového karé (vykostěná kotleta)
100 gslaniny
10 ksžampionů
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 lžícesádla
vývar (může být i voda a bujón)
hladká mouka
paprika
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na porce, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme zprudka na sádle
2. Po vyjmutí vložíme do výpeku na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, zarestujeme, pak přidáme papriku, kmín, česnek, vrátíme maso do hrnce, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka
3. Po dvaceti minutách přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme ještě deset minut
4. V případě potřeby zaprášíme šťávu moukou, dochutíme solí a provaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy