REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové hašé z polotovaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konzerva (sklenice) vepřového masa ve vlastní šťávě podušená na cibulovém základě zalitém vývarem z masoxu.


Ingredience:
1 konzervavepřového masa ve vlastní šťávě
100 mlvývaru z kostky masoxu
20 ghladké mouky
2 ksžemle nebo rohlíky
1 kscibule
1 ksvejce
trochu mléka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso vyjmeme z konzervy a sádlo oddělíme
2. Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a necháme vsáknout
3. Na části sádla osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme na světlou jíšku, zalijeme vývarem, okořeníme pepřem, osolíme a chvíli povaříme
4. Vmícháme umleté nebo na jemno nakrájené maso z konzervy, rozmělněné žemle (rohlíky), promícháme a chvíli podusíme
5. Nakonec do hašé vmícháme vejce, necháme ho srazit a pokrm můžeme servírovat.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvý chléb, případně vařené brambory.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy