REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové dušené v kapustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené kostky bůčku, dušené spolu se spařenou kapustou.


Ingredience:
1 kgvepřového bůčku
3 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksvětší kapusty
vepřové sádlo
hladká mouka
vlažná voda
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřový bůček zbavíme kostí, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kostky
2. V hrnci rozpustíme vepřové sádlo na kterém osmahneme dvě nadrobno nakrájené cibule
3. Na cibulový základ vložíme maso, osolíme a dochutíme pepřem, pak podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do poloměkka tak 30 minut, během dušení podléváme vlažnou vodou a maso mícháme
4. Jednu větší kapustu očistíme, zbavíme košťálu, překrájíme listy na menší kousky a spaříme horkou vodou
5. Poloměkké maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a rozmícháme
6. Nakonec přidáme spařenou kapustu a stroužky česneku utřené se solí
7. Za občasného míchání dodusíme pokrm doměkka.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy