Na cibulovém základě podušené kostky bůčku, dušené spolu se spařenou kapustou.
Ingredience:
1 kg | vepřového bůčku |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | větší kapusty |
vepřové sádlo | |
hladká mouka | |
vlažná voda | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřový bůček zbavíme kostí, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kostky
2. V hrnci rozpustíme vepřové sádlo na kterém osmahneme dvě nadrobno nakrájené cibule
3. Na cibulový základ vložíme maso, osolíme a dochutíme pepřem, pak podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do poloměkka tak 30 minut, během dušení podléváme vlažnou vodou a maso mícháme
4. Jednu větší kapustu očistíme, zbavíme košťálu, překrájíme listy na menší kousky a spaříme horkou vodou
5. Poloměkké maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a rozmícháme
6. Nakonec přidáme spařenou kapustu a stroužky česneku utřené se solí
7. Za občasného míchání dodusíme pokrm doměkka.
Vhodné přílohy: Vařené brambory.