REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové koleno na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové koleno pečené v troubě spolu s cibulí a kořením, podlívané černým pivem.


Ingredience:
2 ksvepřových kolen
10 ksstroužků česneku
10 kskuliček nového koření
10 kskuliček černého pepře
5 ksbobkového listu
4 ksstřední cibule
4 lžíceplnotučné hořčice
4 lžícedijonské hořčice
2 lžičkymletého kmínu
1 lžičkamleté sladké papriky
1/2 lžičkymletého pepře
500 mlčerného piva
chléb na zahuštění
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná kolena ostrým nožem vykostíme a důkladně z obou stran osolíme
2. Plnotučnou hořčici smícháme s dijonskou hořčicí, mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a oloupanými, na plátky nakrájenými stroužky česneku
3. Připravenou směs vetřeme do kolen, pak je zabalíme jako roládu, svážeme kuchyňským provázkem a dáme na 24 hodin do chladna odležet
4. Druhý den dáme maso do pekáčku, posypeme zbylým kmínem, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem, bobkovými listy, zalijeme černým pivem a 300 ml vody 5. Dáme do trouby a přikryté pečeme při 180 °C doměkka (asi 2 hodiny), za občasného přelévání výpekem, podle potřeby podlévání, asi 30 minut před dokončením odkryjeme a dopečeme dozlatova
6. Upečené koleno s kořením vyndáme, zbavíme provázků, šťávu zahustíme chlebemrozmixovaným tyčkovým mixérem a podle potřeby dochutíme
7. Koleno podáváme s čerstvým chlebem nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy