REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové karé na tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečené plátky vepřové kotlety bez kosti (karé), dopečené v troubě spolu s rajčaty, slaninou, česnekem, pórkem a mozzarelou, nejprve podlité červeným vínem, pak vývarem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kstak 1 cm vysoké plátky vepřové kotlety bez kosti (karé)
2 ksstroužky česneku
3 ksvětvičky tymiánu
1 kskousek pórku
100 gsušených rajčat v oleji
100 ganglické slaniny
100 g mozzarely
100 mlsuchého bílého vína
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1/2 lžičkysušeného tymiánu
drobě drcený pepř
vývar nebo voda na podlévání

Postup:

1. Maso naklepeme hřbetem ruky a na krajích nařízneme
2. Opepříme, posypeme tymiánem, rozetřeným česnekem, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici
3. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka z obou stran opečeme, přendáme do pekáčku
4. Rajčata a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek na kolečka, tyto nakrájené ingredience dáme na opečené kotlety a poklademe na plátky nakrájenou mozzarelou
5. Do výpeku v pánvi přilijeme víno a necháme odpařit, pak přidáme vývar, ochutíme solí, necháme povařit a pak nalijeme do pekáčku k masu
6. Obložíme větvičkami tymiánu a přiklopíme, pečeme v troubě na 200 °C cca 30 minut, pak odklopíme a necháme zapéct mozzarelu
7. Vyjmeme maso a udržujeme v teple, šťávu na plotýnce zredukujeme nebo zahustíme hotovou jíškou, dle chuti eventuálně dosolíme
8. Nakonec přidáme na zjemnění máslo, podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy