REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové koleno pečené po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené koleno servírované nakrájené na plátky i s kůží, podlité řidší nahnědlou šťávou.


Ingredience:
1,3-1,5 kgvepřového kolena i s kostí
100 gcibule
10 gčesneku
hladká mouka
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Dobře omyté a očištěné koleno zbavené chlupů osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky
2. Maso posypeme oloupaným, na plátky pokrájeným česnekem, podlijeme vodou a dáme péci
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka a dozlatova, při pečení maso podléváme vodou a přeléváme šťávou z výpeku
4. Upečené koleno vyjmeme a vykostíme, nakrájíme na plátky
5. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, zamícháme a vzniklou šťávu povaříme ještě nejméně 20 minut, ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory nebo houskové, bramborové nebo i chlupaté knedlíky a různé druhy zelí nebo podušený špenát či kapustu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy