REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové karé ve sladkokyselé omáčce (Sweet and sour pork)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Restované maso s kapií, česnekem, jarní cibulkou a hotovou sladkokyselou omáčkou. Recept na vepřové nudličky inspirovaný asijskou kuchyní.


Ingredience:
1 ksčervená paprika - kapie
1 lžícekoření Chilli gurmánský steak (Vitana)
1 lžícesádla
1 lžíceoleje
2 lžičkyzázvoru
sůl
300 gvepřového karé (kotleta bez kosti)
400 gomáčky Uncle Beans Sweet and sour
2 ksstroužku česneku
50 gsušené šunky
3 ksnaťové cibulky

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, zázvor, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici
2. Do pánve dáme sádlo, přidáme maso a zprudka restujeme cca 10 minut
3. Maso vyjmeme, přidáme bílou část cibule a papriku pokrájené na proužky, nasekaný česnek, pokrájenou šunku a chvilku restujeme
4. Vrátíme zpět maso, přidáme omáčku a společně vše prohřejeme
5. Nakonec přidáme zelenou nať z cibule
6. Podle chuti případně dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo na topince.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy