REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové karé na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klínky zeleniny a slaniny protkané vepřové karé, okořeněné, svázané nejprve zprudka opečené na másle, pak podušené spolu s karamelizovanou zeleninou, servírované nakrájené na plátky podlité omáčkou připravenou z povařeného vývaru po mase a zeleniny, zjemněnou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřového karé
100 gslaniny
250 mlsmetany 30 %
2 lžícemásla
1 lžičkahořčice
1 lžičkacukru
2 kspetržele
2 ksmrkve
1 kscibule
1/6 ksceleru
1/2 kscitrónu
bobkový list
nové koření
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Maso řádně nasolíme, napepříme a protkneme klínky, které jsme si připravili z části zeleniny a slaniny
2. Připravené karé svážeme a opečeme na lžíci másla, zprudka, ze všech stran, pak maso vytáhneme
3. Rozpustíme si zbylé máslo, přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat, pak na kostičky nakrájenou zeleninu, citron (chemicky neošetřený) a cibuli, necháme zezlátnout, vrátíme maso, přidáme koření, hořčici, podlijeme vývarem a dusíme do měkka
4. Hotovou omáčku propasírujeme, zjemníme smetanou a dle chuti dosolíme, dokyselíme, případně přidáme dosladíme cukrem
5. Karé podáváme nakrájené na plátky, podlité omáčkou, nejlépe s houskovými knedlíky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy