REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kapsy s vaječnou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané plátky vepřové kýty naplněné nádivkou, opečené a potom podušené.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové kýty
100 gstrouhaného tvrdého sýra
100 gmraženého hrášku a mrkve
50 mloleje
3 ksvejce
1 kscibule
2 lžícehrubozrnné hořčice
2 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
mletý černý pepř
sůl
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Maso očistíme, omyjeme, necháme okapat, pak kýtu nakrájíme na 4 stejně velké plátky, ty naklepeme
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na rozpuštěném másle
3. K cibuli přidáme hrášek s mrkví, chvíli zeleninu prohřejeme
4. Do směsi nakonec přidáme vejce, osolíme, dochutíme pepřem, zamícháme a necháme srazit
5. Plátky naklepaného masa potřeme hořčicí a poklademe vaječnou směsí, maso přeložíme a zajistíme párátky
6. Kapsy poprášené hladkou moukou ze všech stran zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, podlijeme je horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme 25-30 minut
7. Šťávu dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

Takto připravené vepřové kapsy servírujeme s rýží nebo těstovinami, mírně podlité ochucenou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy