Minutkově připravené plátky vepřového masa, nejprve zprudka opečené na pánvi na sádle, potom podlité vývarem a podušené spolu s houbami a kořením doměkka.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500-600 g | vepřového karé (kotleta bez kosti) |
300 g | čerstvých hub |
2 ks | menší cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1 lžíce | sádla |
hladká mouka | |
vývar (bujón) | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Jednotlivé porce masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na pánvi na sádle z obou stran (je dobré kraje plátků masa na několika místech naříznout)
2. Pak maso vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět, vrátíme do základu maso, podlijeme vývarem, přidáme koření a houby, dusíme doměkka
3. Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozšlehanou vidličkou v malém množství studené vody, provaříme a podáváme s rýží.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika