REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové karé jako minutka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pepřem okořeněné plátky tak 1 cm silné vepřové kotlety, pokapané olejem, přes noc naložené, druhý den zprudka opečené, pak dopečené v troubě v alobalu doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kstak 1 cm vysoké plátky vepřového karé (kotlety bez kosti)
2 lžičkyrůznobarevného pepře
2 lžíceoleje
sůl
olej nebo sádlo na pánev
kousek silnostěnného alobalu

Postup:

1. Maso hřbetem ruky naklepeme a na okrajích na několika místech nařízneme
2. Pepř si nahrubo podrtíme v hmoždíři a posypeme jím maso, které pak zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici pěkně marinovat
3. Na steakové pánvi rozehřejeme tuk a maso zprudka z obou stran opečeme, nezapomeneme ho osolit
4. Přendáme na alobal, důkladně uzavřeme a dáme na rošt do trouby vyhřáté na 170 °C na 12 minut
5. Pak alobal opatrně otevřeme a maso necháme „vydýchat“.

Doporučení:

Podáme například se šťouchanými brambory, volským okem a zeleninou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy