Pepřem okořeněné plátky tak 1 cm silné vepřové kotlety, pokapané olejem, přes noc naložené, druhý den zprudka opečené, pak dopečené v troubě v alobalu doměkka.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | tak 1 cm vysoké plátky vepřového karé (kotlety bez kosti) |
2 lžičky | různobarevného pepře |
2 lžíce | oleje |
sůl | |
olej nebo sádlo na pánev | |
kousek silnostěnného alobalu |
Postup:
1. Maso hřbetem ruky naklepeme a na okrajích na několika místech nařízneme
2. Pepř si nahrubo podrtíme v hmoždíři a posypeme jím maso, které pak zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici pěkně marinovat
3. Na steakové pánvi rozehřejeme tuk a maso zprudka z obou stran opečeme, nezapomeneme ho osolit
4. Přendáme na alobal, důkladně uzavřeme a dáme na rošt do trouby vyhřáté na 170 °C na 12 minut
5. Pak alobal opatrně otevřeme a maso necháme “vydýchat”.
Podáme například se šťouchanými brambory, volským okem a zeleninou.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová