Opečené vepřové medailonky obalené ve slanině, servírované s omáčkou z fazolek, kaparů a rajčat.
Ingredience:
600 g | vepřových medailonků |
400 g | zelených fazolek |
350 g | cherry rajčat |
125 ml | kuřecího vývaru |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | solených kaparů |
2 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | strouhané citronové kůry |
6 ks | plátků slaniny |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Každý jeden očištěný vepřový medailonek obalíme plátkem slaniny
2. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje opečeme 4 minuty z každé strany obalené medailonky, pak je dáme stranou a udržujeme je v teple
3. Ve velké pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme očištěné fazolky, omyté osušené kapary a opékáme asi 3 minuty, potom vlijeme kuřecí vývar, vmícháme citronovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru a vaříme dokud omáčka nezhoustne (asi 4 minuty)
4. Poté přidáme omytá přepůlená rajčata, osolíme, opepříme, vrátíme zpět maso, už jen krátce prohřejeme a podáváme.
Podáváme s vařenými bramborami.