REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové balíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové medailonky obalené ve slanině, servírované s omáčkou z fazolek, kaparů a rajčat.


Ingredience:
600 gvepřových medailonků
400 gzelených fazolek
350 gcherry rajčat
125 mlkuřecího vývaru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícesolených kaparů
2 lžícecitronové šťávy
1 lžičkastrouhané citronové kůry
6 ksplátků slaniny
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Každý jeden očištěný vepřový medailonek obalíme plátkem slaniny
2. V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje opečeme 4 minuty z každé strany obalené medailonky, pak je dáme stranou a udržujeme je v teple
3. Ve velké pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme očištěné fazolky, omyté osušené kapary a opékáme asi 3 minuty, potom vlijeme kuřecí vývar, vmícháme citronovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru a vaříme dokud omáčka nezhoustne (asi 4 minuty)
4. Poté přidáme omytá přepůlená rajčata, osolíme, opepříme, vrátíme zpět maso, už jen krátce prohřejeme a podáváme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Bauer nebo Sacher

Bauer Hotel Group, který provozuje gastronomické ikony jako restauraci U Prince, Terasu U Prince a zážitkovou gurmánskou perlu DEER, představuje sladké novinky. Dlouholetým cukrářským mistrem je Vojta Řehák. Právě on před deseti lety vymyslel spolu s panem Bauerem dort plný hořké a bílé čokolády, který se podával a podává na Staroměstském náměstí v restauraci i horní terase U Prince. Základem mu byl rodinný recept rodiny Bauerů, který šéfcukrář Vojta předělal do moderního gastronomického dezertu. Nyní plně dostál mezinárodního věhlasu v hodnoceních nestranných tuzemských a zahraničních průvodců, že došlo k povýšení z dezertu na rodinný dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy