REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřové řízky se šunkou

Vepřové řízky naklepané, z jedné stany potřené sardelovou pastou a obložené šunkou, obalené v mouce, vejcích a strouhance, nakonec usmažené dozlatova.

Vepřové řízky se švestkami

Vepřové řízky plněné ve víně naloženými švestkami, na grilu grilované, servírované s omáčkou z červeného vína, smetany a dalších ingrediencí.

Vepřové řízky v alobalu

Jednoduchý recept na vepřové řízky z kýty pečené v troubě v alobalu.

Vepřové řízky v bramborovém těstíčku

Vepřové maso ve formě plátků obalené v bramborovém těstíčku a usmažené dozlatova.

Vepřové řízky v kapustových listech

Kapustové listy plněné slaninou, hřiby a opečenými vepřovými řízky, stočené do závitku, na grilu grilované.

Vepřové řízky v sýrovém obalu

Vepřová kýta smažená se sýrem.

Vepřové s citrónovou omáčkou

Vepřová kýta plněná cibulí, šunkou, česnekem, mandlemi s citrónovou omáčkou.

Vepřové s houbami a rozmarýnem

Opečené vepřové maso spolu s houbami a dalšími ingrediencemi, dochucené bylinkami.

Vepřové s mrkví a jablky

Na cibulovém základě opečené kousky vepřového plecka, upečené doměkka spolu s rajským protlakem, karotkou, jablky a dalšími ingrediencemi.

Vepřové špízy

Vepřové kousky masa nakrájené na kousky, ochucené, napíchané na jehlice spolu s paprikou, šalotkou, cuketou a cherry rajčaty, grilované.

Vepřové špízy II.

Ochucené kousky masa napíchané na jehlice střídavě s cibulí, čabajkou a paprikou, grilované.

Vepřové špízy s houbičkami

Vepřové maso nakrájené na větší kousky, marinované v ochuceném oleji, napíchnuté na špejle střídavě s kousky paprik, cibulek a hub, grilované na rozpáleném roštu.

Vepřové špízy s chilli

Vepřové maso nakrájené na kostky, napíchané na špejle střídavě se slaninou, potřené marinádou, na rozpáleném grilu grilované.

Vepřové špízy s rokfórovou omáčkou

Pečené špízy z vepřového masa, cibule a rajčátek, servírované přelité rokfórovou omáčkou.

Vepřové špízy s rozmarýnem

Na větvičkách rozmarýnu napíchané marinované kostky krkovice, špízy opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, servírované přelité zbylou marinádou.

Vepřové v bramboráku II.

Na plátky pokrájené vepřové maso, mírně rozklepané, osolené a okořeněné pepřem, smažené v bramborákovém těstě doměkka.

Vepřové v kedlubnách

Na kostky pokrájené vepřové maso, podušené v kotlíku nad ohněm zalité vodou a dochucené cibulí, kostkou masoxu, cukrem, pepřem a solí.

Vepřové v kedlubnové peřině

Kostičky vepřového masa dušené s kedlubnami a zjemněné smetanou.

Vepřové v leču s houbami

Na cibuli orestované nudličky vepřového masa, podušené doměkka spolu s houbami, podlité vodou a dochucené kořením a kostkou bujónu, nakonec ještě povařené doplněné o skleničku leča a smetanu.

Vepřové v sladkokyselé omáčce

Vepřové maso nakrájené na kostičky s omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy