REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plecko v zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového plecka zprudka opečené na slanině a cibuli, pak podušené spolu se zeleninou doměkka.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
50 gslaniny
30 ghladké mouky
1/8 lčerveného vína
1 lžíceoleje
1 šálekvývaru
4 kszrnka černého pepře
4 kszrnka nového koření
1 ksmrkve
1 kscibule
1/2 kspetržele
1/2 ksceleru
citronová kůra
bobkový list
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Maso osolíme a opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v hrnci, osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, kolečka mrkve, petržele a kostičky celeru, kousek citronové kůry, přidáme koření a až zeleninová směs zrůžoví přidáme maso
3. Maso necháme zatáhnout a počkáme až pustí šťávu, dusíme doměkka za občasného podlití vývarem
4. Až je maso měkké, zalijeme ho červeným vínem, zatřeme ho zátěrkou (vodou smíchanou s hladkou moukou), necháme ještě chvíli povařit
5. Podle chuti dosolíme, dopepříme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová, autor receptu Ivulinka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy