Bavorská kuchyně je velmi podobná české kuchyni. V tomto receptu nechybí pivo, které v Bavorsku milují stejně jako my Češi.
Ingredience:
750 g | vepřového plecka |
150 g | mrkve |
150 g | celeru |
2 ks | cibule |
5 dl | piva |
4 lžíce | nastrouhaného tvrdého chleba |
mletý černý pepř | |
mletý kmín | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
- Plecko nakrájíme na 2 cm kostky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme.
- Vložíme kostky masa, osolíme, okmínujeme, podlijeme pivem, pod pokličkou dusíme 30 minut.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev s celerem, dusíme, až maso a zelenina změkne.
- Na závěr zahustíme tvrdým chlebem, dochutím, mletým pepřem solí, necháme zhoustnout.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:Text i foto: D. M.