REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Berlínská játra

Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.

Bratwust se zelím

V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.

Frikadely na klasický způsob

Oblíbená německá klasika, tedy na oleji opečené masové kuličky servírované s bramborovým salátem.

Hovězí závitky II.

Závitky plněné masovou směsí, podušené ve vývaru.

Hrách s uzeným masem

Jednoduchý, chutný recept z bavorské kuchyně. Jedná se o hrách uvařený spolu s uzeným masem, to nakrájené na kostičky a spolu s okapaným hrechem orestované na cibuli a rozškvařené slanině.

Husarská pečeně

Původní název tohoto německého receptu je Husarenbraten. Jedná se o povařené hovězí zadní, nakrájené na plátky, srolované a upečené doměkka.

Kyselá hovězí pečeně

Naložené hovězí zadní, upečené v troubě dozlatova, servírované podlité šťávou z výpeku.

Labskaus

Starodávný pokrm námořníků. Recept z Německa. Tento pokrm je však znám i v jiných zemích, například v Dánsku, Norsku, Švédsku …

Marinované srnčí řízky

Recept z Německa na marinované plátky srnčí kýty.

Naumburská skopová kýta

Vařená skopová kýta s omáčkou z vývaru.

Plněná štika

Chlazená, vykuchaná štika, naplněná směsí z kapra (lína), housky a mléka, upečená v troubě dozlatova.

Plněné telecí hrudi po drážďansku

Telecí maso naplněné nádivkou z kuřecích jater, šunky, žemle a vajec. Vše podušené v toubě.

Slanečci po meklenbursku

Nakládaní slanečci v nálevu z koření, mléka, podmáslí a měkkého tvarohu.

Spreewaldský rybí guláš

Recept z Německa na chutný rybí guláš připravený z kapra a dalších ingrediencí.

Srnčí pečeně ve smetanové omáčce

Srnčí kýta nebo hřbet se smetanou a rybízovou nebo brusinkovou omáčkou.

Švábské kořeněné maso

Skvělý recept z německé kuchyně. Maso můžeme použít vepřové i hovězí. Jde o nudličky masa podušené va vývaru spolu s dalšími surovinami, jako sardelovou pastou, octem, kapary, kyselou okurkou …

Telecí játra po berlínsku

Opečená telecí játra servírovaná spolu s orestovanou cibulí a jablíčky.

Tyrolské gröstle

V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.

Úhoř ve vinné omáčce

Dušený úhoř zalitý omáčkou z výpeku.

Uzený jazyk s rozinkovou omáčkou

Uvařený jazyk servírovaný s omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy