hlavní jídlo
Bavorský játrový sýr
Jemná pochoutková sekaná ve které játra vůbec nenajdete! Ano je to tak, název je opravdu zavádějící, ale výsledná chuť této bavorské sekané je úžasná!
Bavorský závitek II.
Obdoba našich oblíbených španělských ptáčků, které nejen podobně vypadají, ale také podobně chutnají. Ovšem tento recept pochází z německé kuchyně.
Berlínská játra
Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.
Bratwust se zelím
V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.
Frikadely na klasický způsob
Oblíbená německá klasika, tedy na oleji opečené masové kuličky servírované s bramborovým salátem.
Hovězí závitky II.
Závitky plněné masovou směsí, podušené ve vývaru.
Hrách s uzeným masem
Jednoduchý, chutný recept z bavorské kuchyně. Jedná se o hrách uvařený spolu s uzeným masem, to nakrájené na kostičky a spolu s okapaným hrechem orestované na cibuli a rozškvařené slanině.
Husarská pečeně
Původní název tohoto německého receptu je Husarenbraten. Jedná se o povařené hovězí zadní, nakrájené na plátky, srolované a upečené doměkka.
Kuřecí eintopf
Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce, patří mezi tradiční pokrmy německé kuchyně. Vyzkoušejte tento recept na eintopf z kuřecího masa, kuřecího vývaru, brambor, zelených fazolek, červené papriky, cibule…
Kyselá hovězí pečeně
Naložené hovězí zadní, upečené v troubě dozlatova, servírované podlité šťávou z výpeku.
Labskaus
Starodávný pokrm námořníků. Recept z Německa. Tento pokrm je však znám i v jiných zemích, například v Dánsku, Norsku, Švédsku …
Leberkäse
Leber (německy játra) a käse (německy sýr), tedy „játrový sýr“ je opravdu dost zavádějící název, protože v tomto pokrmu sýr nenajdete a jater je tam poskrovnu! Je to spíše hodně jemná sekaná, která se jí jak teplá, například s brambory, tak studená, například vložená do čerstvé kulaté rohlíkové bulky. U nás se jí také říká bavorská sekaná.
Marinované srnčí řízky
Recept z Německa na marinované plátky srnčí kýty.
Naumburská skopová kýta
Vařená skopová kýta s omáčkou z vývaru.
Plněná štika
Chlazená, vykuchaná štika, naplněná směsí z kapra (lína), housky a mléka, upečená v troubě dozlatova.
Plněné telecí hrudi po drážďansku
Telecí maso naplněné nádivkou z kuřecích jater, šunky, žemle a vajec. Vše podušené v toubě.
Slanečci po meklenbursku
Nakládaní slanečci v nálevu z koření, mléka, podmáslí a měkkého tvarohu.
Spießbraten – základní recept na rožněné vepřové maso
V Idar-Obersteinu a okolí si můžete objednat takto na rožni upečené maso téměř v každé restauraci. Zde je základní recept, který má ale mnoho obměn. Někde se peče maso v kuse, jinde se pečou plátky masa ještě potřené hořčicí a proložené plátky slaniny.
Spreewaldský rybí guláš
Recept z Německa na chutný rybí guláš připravený z kapra a dalších ingrediencí.
Srnčí pečeně ve smetanové omáčce
Srnčí kýta nebo hřbet se smetanou a rybízovou nebo brusinkovou omáčkou.
- 1
- 2
- Následující
reklama