REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Berlínská játra

Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.

Bratwust se zelím

V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.

Frikadely na klasický způsob

Oblíbená německá klasika, tedy na oleji opečené masové kuličky servírované s bramborovým salátem.

Hovězí závitky II.

Závitky plněné masovou směsí, podušené ve vývaru.

Hrách s uzeným masem

Jednoduchý, chutný recept z bavorské kuchyně. Jedná se o hrách uvařený spolu s uzeným masem, to nakrájené na kostičky a spolu s okapaným hrechem orestované na cibuli a rozškvařené slanině.

Husarská pečeně

Původní název tohoto německého receptu je Husarenbraten. Jedná se o povařené hovězí zadní, nakrájené na plátky, srolované a upečené doměkka.

Kyselá hovězí pečeně

Naložené hovězí zadní, upečené v troubě dozlatova, servírované podlité šťávou z výpeku.

Labskaus

Starodávný pokrm námořníků. Recept z Německa. Tento pokrm je však znám i v jiných zemích, například v Dánsku, Norsku, Švédsku …

Marinované srnčí řízky

Recept z Německa na marinované plátky srnčí kýty.

Naumburská skopová kýta

Vařená skopová kýta s omáčkou z vývaru.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy