REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hlavní jídlo

Bavorský játrový sýr

Jemná pochoutková sekaná ve které játra vůbec nenajdete! Ano je to tak, název je opravdu zavádějící, ale výsledná chuť této bavorské sekané je úžasná!

Berlínská játra

Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.

Bratwust se zelím

V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.

Frikadely na klasický způsob

Oblíbená německá klasika, tedy na oleji opečené masové kuličky servírované s bramborovým salátem.

Hovězí závitky II.

Závitky plněné masovou směsí, podušené ve vývaru.

Hrách s uzeným masem

Jednoduchý, chutný recept z bavorské kuchyně. Jedná se o hrách uvařený spolu s uzeným masem, to nakrájené na kostičky a spolu s okapaným hrechem orestované na cibuli a rozškvařené slanině.

Husarská pečeně

Původní název tohoto německého receptu je Husarenbraten. Jedná se o povařené hovězí zadní, nakrájené na plátky, srolované a upečené doměkka.

Kyselá hovězí pečeně

Naložené hovězí zadní, upečené v troubě dozlatova, servírované podlité šťávou z výpeku.

Labskaus

Starodávný pokrm námořníků. Recept z Německa. Tento pokrm je však znám i v jiných zemích, například v Dánsku, Norsku, Švédsku …

Leberkäse

Leber (německy játra) a käse (německy sýr), tedy „játrový sýr“ je opravdu dost zavádějící název, protože v tomto pokrmu sýr nenajdete a jater je tam poskrovnu! Je to spíše hodně jemná sekaná, která se jí jak teplá, například s brambory, tak studená, například vložená do čerstvé kulaté rohlíkové bulky. U nás se jí také říká bavorská sekaná.

Marinované srnčí řízky

Recept z Německa na marinované plátky srnčí kýty.

Naumburská skopová kýta

Vařená skopová kýta s omáčkou z vývaru.

Plněná štika

Chlazená, vykuchaná štika, naplněná směsí z kapra (lína), housky a mléka, upečená v troubě dozlatova.

Plněné telecí hrudi po drážďansku

Telecí maso naplněné nádivkou z kuřecích jater, šunky, žemle a vajec. Vše podušené v toubě.

Slanečci po meklenbursku

Nakládaní slanečci v nálevu z koření, mléka, podmáslí a měkkého tvarohu.

Spießbraten – základní recept na rožněné vepřové maso

V Idar-Obersteinu a okolí si můžete objednat takto na rožni upečené maso téměř v každé restauraci. Zde je základní recept, který má ale mnoho obměn. Někde se peče maso v kuse, jinde se pečou plátky masa ještě potřené hořčicí a proložené plátky slaniny.

Spreewaldský rybí guláš

Recept z Německa na chutný rybí guláš připravený z kapra a dalších ingrediencí.

Srnčí pečeně ve smetanové omáčce

Srnčí kýta nebo hřbet se smetanou a rybízovou nebo brusinkovou omáčkou.

Švábské kořeněné maso

Skvělý recept z německé kuchyně. Maso můžeme použít vepřové i hovězí. Jde o nudličky masa podušené va vývaru spolu s dalšími surovinami, jako sardelovou pastou, octem, kapary, kyselou okurkou …

Telecí játra po berlínsku

Opečená telecí játra servírovaná spolu s orestovanou cibulí a jablíčky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy