REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorský játrový sýr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná pochoutková sekaná ve které játra vůbec nenajdete! Ano je to tak, název je opravdu zavádějící, ale výsledná chuť této bavorské sekané je úžasná!


Ingredience:
400 glibového hovězího masa
400 gvepřového masa
200 gšpeku (bez kůže)
1/4 lpitné vody
1 ksvětší cibule
1 lžícemajoránky
1 lžičkanejlépe čerstvě namletého bílého pepře
1 lžičkasoli
máslo na vymazání formy
forma na paštiky

Postup:
  1. Před samotnou výrobou necháme všechny suroviny dobře vychladit, tedy oba druhy masa a špek, vodu zmrazíme na kostky ledu
  2. Dobře vychlazené maso i se špekem nakrájíme na kousky, špek dáme stranou, obě masa umeleme v masovém mlýnku na velmi jemno
  3. Mleté maso pak přendáme do nádoby mixéru a za postupného přidávání soli a pepře, jakož i vody (ve formě drceného ledu) hmotu rozmixujte dohladka
  4. V této fázi umeleme v masovém mlýnku špek, ale nasadíme hrubé sítko, potřebujeme hrubší kousky, ty pak vmícháme do masové fáše
  5. Do směsi dále zamícháme oloupanou, na jemno nastrouhanou cibuli, koření a sůl, hmotu dáme vychladit do lednice
  6. Formu na paštiky vymažeme máslem, do formy pak vylijeme dobře vychlazenou hmotu, povrch uhladíme, uděláme na něm nožem zářezy ve formě křížů do hloubky asi 4-5 mm
  7. Vložíme do trouby vyhřáté na 170-180 °C a pečeme asi 55-60 minut.
Doporučení:

Podáváme nakrájený na plátky jako hlavní chod, například s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší, nebo studený, ke svačině, spolu s chlebem a kyselými okurkami.

Poznámka:

Bayerischer Leberkäse, tak zní původní název tohoto výrobku. Dříve se v Bavorsku tahle sekaná pekla ve formách na chleba. Název prý vznikl podle kmene starých německých slov – „Lab“ pro bochník a „Kasi“ pro pevnou hmotu. I když existují recepty, kde jsou také játra, v původní receptuře nikdy nebyla!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy