Německo
Ananasové špecle ochucené kari
Vařené špecle zamíchané do pikantní smetanové omáčky.
Bavorská polévka
Původní název této chutné polévky připravené z vepřového masa a dalších ingrediencí je Bayerische Suppe.
Bavorská rybí polévka
Spařené rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, povařené ve tvaru knedlíčků v silném rybím vývaru.
Bavorské dušené zelí
Bavorská kuchyně se podobá české, zelí je zde také velmi oblíbené, využívá se například jako skvělá příloha ke klobásám a jelitům.
Bavorské přílohové zelí
Sterilované zelí spařené a pak podušené spolu s dalšími ingrediencemi.
Bavorský játrový sýr
Jemná pochoutková sekaná ve které játra vůbec nenajdete! Ano je to tak, název je opravdu zavádějící, ale výsledná chuť této bavorské sekané je úžasná!
Berlínská játra
Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.
Berlínské kysané zelí
Kysané zelí s jablky a rozinkami, podušené pod pokličkou zalité světlým pivem, vhodné jako příloha k různě upraveným masům.
Bílá klobása grilovaná na pivu
Recept z Bavorska na klobásu grilovanou v troubě pod grilem.
Bratwust se zelím
V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.
Bylinkové špecle
Tento recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí zato. Špecle (Spätzels) jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. V Německu se podávají k omáčkám a masovým šťávám, velice oblíbené jsou také se špenátem a mandlemi nebo zapečené spolu s vejci, sýrem a dalšími ingrediencemi.
Cizrnový eintopf s klobásou
Polévka z vařené cizrny, paprik, klobásy a dalších ingrediencí.
Domácí huspenina
Recept původem z Německa na chutnou huspeninu.
Domácí spätzle (špecle)
Tyto vaječné těstoviny najdete v mnoha národních kuchyních, především je však mají rádi v Německu, Rakousku, Alsasku, Maďarsku …
Drážďanské vaječné řezy
Sladký dezert s tvarohovou náplní zalitý vaječnou zálivkou.
Duryňské knedlíky
Přílohové knedlíky z brambor, másla a žemlí.
Eierschecke alias vaječný koláč
Křehký třívrstvý koláč, specialita ze Saska a Durynska.
Eintopf
Jedna z mnoha variant na typickou německou obědovou polévku.
Eintopf II.
Hustá obědová polévka z anglické slaniny, uzeného masa, cibule, brambor, kořenové zeleniny a kapusty.
Eintopf s rajčaty a fazolemi
Ostrá hutná polévka z bílých fazolí naložených v tomatové omáčce, sekaných rajčat, cibule, pórku, mrkve …
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama