REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Německo


Ananasové špecle ochucené kari

Vařené špecle zamíchané do pikantní smetanové omáčky.

Bavorská polévka

Původní název této chutné polévky připravené z vepřového masa a dalších ingrediencí je Bayerische Suppe.

Bavorská rybí polévka

Spařené rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, povařené ve tvaru knedlíčků v silném rybím vývaru.

Bavorské dušené zelí

Bavorská kuchyně se podobá české, zelí je zde také velmi oblíbené, využívá se například jako skvělá příloha ke klobásám a jelitům.

Bavorské přílohové zelí

Sterilované zelí spařené a pak podušené spolu s dalšími ingrediencemi.

Bavorský játrový sýr

Jemná pochoutková sekaná ve které játra vůbec nenajdete! Ano je to tak, název je opravdu zavádějící, ale výsledná chuť této bavorské sekané je úžasná!

Berlínská játra

Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.

Berlínské kysané zelí

Kysané zelí s jablky a rozinkami, podušené pod pokličkou zalité světlým pivem, vhodné jako příloha k různě upraveným masům.

Bílá klobása grilovaná na pivu

Recept z Bavorska na klobásu grilovanou v troubě pod grilem.

Bratwust se zelím

V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.

Bylinkové špecle

Tento recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí zato. Špecle (Spätzels) jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. V Německu se podávají k omáčkám a masovým šťávám, velice oblíbené jsou také se špenátem a mandlemi nebo zapečené spolu s vejci, sýrem a dalšími ingrediencemi.

Cizrnový eintopf s klobásou

Polévka z vařené cizrny, paprik, klobásy a dalších ingrediencí.

Domácí huspenina

Recept původem z Německa na chutnou huspeninu.

Domácí spätzle (špecle)

Tyto vaječné těstoviny najdete v mnoha národních kuchyních, především je však mají rádi v Německu, Rakousku, Alsasku, Maďarsku …

Drážďanské vaječné řezy

Sladký dezert s tvarohovou náplní zalitý vaječnou zálivkou.

Duryňské knedlíky

Přílohové knedlíky z brambor, másla a žemlí.

Eierschecke alias vaječný koláč

Křehký třívrstvý koláč, specialita ze Saska a Durynska.

Eintopf

Jedna z mnoha variant na typickou německou přesnídávkovou polévku.

Eintopf II.

Hustá obědová polévka z anglické slaniny, uzeného masa, cibule, brambor, kořenové zeleniny a kapusty.

Eintopf s rajčaty a fazolemi

Ostrá hutná polévka z bílých fazolí naložených v tomatové omáčce, sekaných rajčat, cibule, pórku, mrkve …

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy