REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorská polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název této chutné polévky připravené z vepřového masa a dalších ingrediencí je Bayerische Suppe.


Ingredience:
150 ghrachu
150 gkrup
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
majoránka
mletá sladká paprika
sádlo
petrželka
voda
sůl
300 gvepřového plecka

Postup:

1. Vepřové maso uvaříme v osolené vodě
2. Zvlášť uvaříme hrách a kroupy, když je maso měkké, vyjmeme a nadrobno ho nakrájíme, vložíme zpět do vývaru
3. Přisypeme uvařený hrách a kroupy 4. Na sádle zpěníme cibuli a papriku, zamícháme ji do polévky
5. Vývar nakonec dochutíme majoránkou a česnekem, na talíři jednotlivé porce zdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy