REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorská rybí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené rybí vnitřnosti nakrájené na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, povařené ve tvaru knedlíčků v silném rybím vývaru.


Ingredience:
300 grybích vnitřností
250 gbrokolice
100 gmrkve
50 gstrouhanky
2 ksvejce
1 lsilného rybího vývaru
petrželová a celerová nať
provensálské bylinky
voda
sůl

Postup:

1. Rybí vnitřnosti spaříme vroucí vodou, scedíme a pak nakrájíme na menší kousky
2. Rybí maso smícháme s vejci, strouhankou a zelenými bylinkami, dochutíme solí
3. Ze vzniklé hmoty tvoříme větší kulaté knedlíčky a ty pak zvolna vaříme v silném rybím vývaru
4. Do polévky vložíme až na závěr nadrobno nakrájené kousky mrkve a brokolice, nasekané bylinky a rozkrájené knedlíčky.

Doporučení:

Polévku můžeme obohatit zavařením jemnými ovesnými vločkami nebo pohanky lámanky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy