REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnový eintopf s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vařené cizrny, paprik, klobásy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gjemné klobásy
200 gsušené cizrny
20 gmásla
1 lžičkakmínu
4 lžíceolivového oleje
4 ksrajčat
3 kspaprik (různé barvy)
1 ksvětší cibule
špetka cayenského pepře
nať ze 2 cibulek
cukr dle chuti
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Cizrnu propláchneme a přes noc necháme ve vodě nabobtnat, druhý den scedíme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme na skus, před koncem vaření osolíme, pak scedíme
2. V hrnci necháme zesklovatět na rozehřátém oleji oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín, očištěné na menší kousky nakrájené papriky, orestujeme, zalijeme vývarem z cizrny (popřípadě doplníme vodou), okořeníme mletým černým i cajemským pepřem a asi 10 minut povaříme
3. Ba rozehřátém másle opečeme na kolečka nakrájenou klobásu a společně s cizrnou a na menší kousky nakrájenými rajčaty přidáme do polévky, promícháme a vše společně prohřejeme
4. Polévku dochutíme cukrem, solí, mletým pepřem, vsypeme na jemno nasekanou nať z cibulek a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy