REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové špecle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí zato. Špecle (Spätzels) jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. V Německu se podávají k omáčkám a masovým šťávám, velice oblíbené jsou také se špenátem a mandlemi nebo zapečené spolu s vejci, sýrem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
310 ghladké mouky
35 gnasekaných čerstvých bylinek (petrželka)
25 gsoli
210 mlmléka
3 ksvejce
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sádlo na opečení špeclí
voda na uvaření

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s bylinkami a solí
2. Přimícháme vejce a nakonec mléko, vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout
3. Přes síto s velkými oky nebo pomocí nástavce na halušky prolisujeme špecle přímo do vařící neosolené vody, když špecle vyplavou na povrch (asi po dvou minutách), tak je vytáhneme a hodíme do ledové vody, aby se nám neslepily
4. Teprve těsně před podáváním specle orestujeme na sádle, pak ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy