REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Berlínské kysané zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kysané zelí s jablky a rozinkami, podušené pod pokličkou zalité světlým pivem, vhodné jako příloha k různě upraveným masům.


Ingredience:
1,5 kgkysaného zelí
500 gkyselejších jablek
500 gcibule
200 grozinek
150 gsádla
0,5 lsvětlého piva
4 ksbobkové listy

Postup:

1. Ve velkém hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky a necháme zpěnit, poté přidáme kysané zelí a jablka nakrájená na kostičky a dusíme 5 minut bez přidání vody
2. Pak přidáme bobkový list, rozinky a zalijeme pivem a dusíme 50 minut pod pokličkou na mírném ohni.
3. Podáváme jako přílohu k masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy