přílohy
Ananasové špecle ochucené kari
Vařené špecle zamíchané do pikantní smetanové omáčky.
Bavorské dušené zelí
Bavorská kuchyně se podobá české, zelí je zde také velmi oblíbené, využívá se například jako skvělá příloha ke klobásám a jelitům.
Bavorské přílohové zelí
Sterilované zelí spařené a pak podušené spolu s dalšími ingrediencemi.
Berlínské kysané zelí
Kysané zelí s jablky a rozinkami, podušené pod pokličkou zalité světlým pivem, vhodné jako příloha k různě upraveným masům.
Bylinkové špecle
Tento recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí zato. Špecle (Spätzels) jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. V Německu se podávají k omáčkám a masovým šťávám, velice oblíbené jsou také se špenátem a mandlemi nebo zapečené spolu s vejci, sýrem a dalšími ingrediencemi.
Domácí spätzle (špecle)
Tyto vaječné těstoviny najdete v mnoha národních kuchyních, především je však mají rádi v Německu, Rakousku, Alsasku, Maďarsku …
Duryňské knedlíky
Přílohové knedlíky z brambor, másla a žemlí.
Jemný duryňský knedlík
Takto připravené knedlíky podáváme nejčastěji k pečenému, dušenému či vařenému masu. Recept z Německa.
Německý bramborový salát
Klasický německý bramborový salát bez majonézy oblíbený ke schnitzlu nebo wurstu. Existuje mnoho obdob, někde se přidává nasekaný kopr, kousky sledě nebo slanečka, kousky jablek nebo se do zálivky přidává hořčice.
Selské brambory
Uvařené brambory, oloupané, nakrájené na kostky nebo plátky, zapečené v troubě spolu se sádlem, škvarky a cibulí.
Špecle (Spätzels)
Příloha z hladké mouky, vajec a mléka.
Teplý bramborový salát II.
Warmer Kartoffelsalat, jak se tento původní recept v originále nazývá, je přílohový salát z brambor, slaniny, cibule a dalších ingrediencí podávaný teplý k různě upravenému masu.
reklama