REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

přílohy

Ananasové špecle ochucené kari

Vařené špecle zamíchané do pikantní smetanové omáčky.

Bavorské dušené zelí

Bavorská kuchyně se podobá české, zelí je zde také velmi oblíbené, využívá se například jako skvělá příloha ke klobásám a jelitům.

Bavorské přílohové zelí

Sterilované zelí spařené a pak podušené spolu s dalšími ingrediencemi.

Berlínské kysané zelí

Kysané zelí s jablky a rozinkami, podušené pod pokličkou zalité světlým pivem, vhodné jako příloha k různě upraveným masům.

Bylinkové špecle

Tento recept je trochu pracnější, ale výsledek stojí zato. Špecle (Spätzels) jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody a mléka, soli a špetky muškátového oříšku. V Německu se podávají k omáčkám a masovým šťávám, velice oblíbené jsou také se špenátem a mandlemi nebo zapečené spolu s vejci, sýrem a dalšími ingrediencemi.

Domácí spätzle (špecle)

Tyto vaječné těstoviny najdete v mnoha národních kuchyních, především je však mají rádi v Německu, Rakousku, Alsasku, Maďarsku …

Duryňské knedlíky

Přílohové knedlíky z brambor, másla a žemlí.

Jemný duryňský knedlík

Takto připravené knedlíky podáváme nejčastěji k pečenému, dušenému či vařenému masu. Recept z Německa.

Německý bramborový salát

Klasický německý bramborový salát bez majonézy oblíbený ke schnitzlu nebo wurstu. Existuje mnoho obdob, někde se přidává nasekaný kopr, kousky sledě nebo slanečka, kousky jablek nebo se do zálivky přidává hořčice.

Selské brambory

Uvařené brambory, oloupané, nakrájené na kostky nebo plátky, zapečené v troubě spolu se sádlem, škvarky a cibulí.

Špecle (Spätzels)

Příloha z hladké mouky, vajec a mléka.

Teplý bramborový salát II.

Warmer Kartoffelsalat, jak se tento původní recept v originále nazývá, je přílohový salát z brambor, slaniny, cibule a dalších ingrediencí podávaný teplý k různě upravenému masu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy