REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemný duryňský knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravené knedlíky podáváme nejčastěji k pečenému, dušenému či vařenému masu. Recept z Německa.


Ingredience:
300 gbrambor vařených ve slupce
200 gsyrových brambor
4 lžícesolamylu
3 lžícehrubé mouky
1 ksžemle (bulky, rohlíku)
1 ksvejce
sůl
osolená voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a odstraníme z nich všechnu vodu
2. Přidáme k nim nakrájenou žemli, nastrouhané brambory vařené ve slupce (studené), vejce, mouku, solamyl a sůl, propracujeme v těsto a tvoříme kulaté knedlíky asi o průměru 8 centimetrů
3. Zavařujeme ve vroucí osolené vodě 8-10 minut.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy