REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Německý bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický německý bramborový salát bez majonézy oblíbený ke schnitzlu nebo wurstu. Existuje mnoho obdob, někde se přidává nasekaný kopr, kousky sledě nebo slanečka, kousky jablek nebo se do zálivky přidává hořčice.


Ingredience:
1 kgmenších salátových brambor
6 ksokurek naložených ve sladkokyselém nálevu
Na zálivku:
2 ksčervené cibule
2 dclnálevu z okurek
2 lžíceoleje
pepř dle chuti
je-li nálev kyselejší lžička cukru

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, nesmíme je rozvařit, aby šli krájet na plátky a nerozpadali se (vhodné jsou salátové moučné odrůdy)
2. Vychladlé brambory nakrájíme na 3 mm kolečka a rozložíme do širší mísy, vrstvu brambor prokládáme plátky nakrájené sladkokyselé okurky
3. Červenou cibuli nakrájíme na tenké kroužky a přepůlíme
4. Do hrnku dáme nakrájenou cibuli zalijeme lákem z okurek, přidáme olej, pepř, případně cukr a minutu povaříme
5. Nálev necháme mírně ochladit a přelijeme s ním brambory, až se do nich nasákne šťáva, opatrně 2 lžícemi promícháme, nemusíme lít nálev celý, brambory nesmí v nálevu plavat, musí se jen nasáknout
6. Salát dáme do lednice a necháme vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy