REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selské brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory, oloupané, nakrájené na kostky nebo plátky, zapečené v troubě spolu se sádlem, škvarky a cibulí.


Ingredience:
8 ksvětších brambor
2 kscibule
2-3 lžícesádla se škvarky
majoránka
paprika
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné brambory uvaříme v mírně osolené vodě, pak je loupeme a nakrájíme na kostky nebo plátky
2. Ne plech rozetřeme sádlo se škvarky a poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vše promícháme
3. V troubě vyhřáté na 150-160 °C pečeme cca 30 minut
4. Brambory vytažené s trouby ještě osolíme a okořeníme majoránkou, sladkou červenou paprikou a kmínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy