REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špecle (Spätzels)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příloha z hladké mouky, vajec a mléka.


Ingredience:
400 ghladké mouky
120 mlmléka
4 ksvajec
voda
sůl

Postup:

1. Mouku promícháme s vejci, mlékem a špetkou soli na hladké těstíčko
2. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu
3. Prkénko opláchneme studenou vodou, dáme na něj menší kousek těsta a širokým nožem ho rozetřeme
4. Do vroucí vody seškrabujeme delší kousky těsta, až spotřebujeme veškeré těsto
5. Jakmile špecle vyplavou na hladinu, necháme je projít varem, pak je vytáhneme, scedíme a necháme okapat

Doporučení:

Pokud špecle nechceme hned po uvaření servírovat, propláchneme je studenou vodu a uchováme v lednici, těsně před podáváním je prohřejeme na pánvi s rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy