Sterilované zelí spařené a pak podušené spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
900 ml | sterilovaného zelí v konzervě, nebo ve sklenici |
500 ml | bílého vína |
4 ks | jalovčinky |
3 ks | jablka střední velikosti |
2 ks | cibule |
1 ks | velké brambory |
1 ks | bobkového listu |
2 lžíce | sádla nebo jiného tuku |
vařící voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ze sklenice se zelím slijeme nálev, zelí dáme do hrnce a přelijeme ho vařící vodou, necháme 5 minut stát, pak zelí opět slijeme
2. Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kostičky
3. Na tuku zprudka orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme jablka, zeli, jalovčinky, bobkový list, vše dochutíme solí a pepřem
4. Nakonec přilijeme víno a dáme dusit na velmi mírný zdroj tepla tak na 60-70 minut, občas zelí promícháme
5. Ke konci ještě k zelí přidáme nastrouhanou bramboru, zamícháme a chvíli ještě podusíme.