Bavorská kuchyně se podobá české, zelí je zde také velmi oblíbené, využívá se například jako skvělá příloha ke klobásám a jelitům.
Ingredience:
sůl | |
pepř | |
voda | |
kmín | |
sádlo | |
2 ks | cibule |
1 lžíce | škrobové moučky |
1 lžíce | cukru |
2 lžíce | octa |
100 g | slaniny |
1 kg | zelí |
Postup:
1. Zelí nakrájíme na nudličky
2. V hrnci na sádle zpěníme na slanině cibuli, přidáme zelí, osolíme, okmínuje, opepříme, podlijeme troškou vody, dusíme pod pokličkou 30 minut
3. Na pánev nasypeme cukr, pokropíme vodou, upražíme do hněda, zalijeme octem, rozšleháme a nalijeme do zelí
4. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody, nalijeme k zelí, promícháme a zelé ještě necháme přejít varem.