REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorské dušené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bavorská kuchyně se podobá české, zelí je zde také velmi oblíbené, využívá se například jako skvělá příloha ke klobásám a jelitům.


Ingredience:
sůl
pepř
voda
kmín
sádlo
2 kscibule
1 lžíceškrobové moučky
1 lžícecukru
2 lžíceocta
100 gslaniny
1 kgzelí

Postup:

1. Zelí nakrájíme na nudličky
2. V hrnci na sádle zpěníme na slanině cibuli, přidáme zelí, osolíme, okmínuje, opepříme, podlijeme troškou vody, dusíme pod pokličkou 30 minut
3. Na pánev nasypeme cukr, pokropíme vodou, upražíme do hněda, zalijeme octem, rozšleháme a nalijeme do zelí
4. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody, nalijeme k zelí, promícháme a zelé ještě necháme přejít varem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy