REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí spätzle (špecle)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto vaječné těstoviny najdete v mnoha národních kuchyních, především je však mají rádi v Německu, Rakousku, Alsasku, Maďarsku …


Ingredience:
250 ghladké mouky
10 lžicmléka
3 ksvejce
voda
sůl

Postup:

1. Smícháme všechny ingredience, směs vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky, těsto by mělo být o něco tužší, než na lívance, necháme 15 minut odpočinout
2. Vodu v hrnci postavíme na zdroj tepla a přivedeme ji k varu, nejlépe pomocí sítka na halušky nebo přímo na spätzle postupně, po částech nastrouháme do vody těsto
3. Jakmile těstoviny vyplavou (trvá to jen pár vteřin), sítkem s malými oky je sesbíráme a necháme důkladně okapat
4. Uvařené a okapané spätzle podáváme jako přílohu k masu, či jinak dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy