REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drážďanské vaječné řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert s tvarohovou náplní zalitý vaječnou zálivkou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
300 ghladké mouky
80 gmásla
80 gcukru
20 gdroždí
1 dlmléka (asi)
1-2 ksvajec
sůl
tuk na vymašštění plechu
Na náplň:
1 kgměkkého tvarohu
60 gcukru
2 ksvajec
citronové aroma
Vaječná zálivka:
5 ksvajec
80 grozinek
80 gcukru
80 gmásla
1 lžícehladké mouky

Postup:

1.

Droždí rozmícháme se lžící cukru, lžící hladké mouky a třemi lžícemi vlažného mléka
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku, uděláme v ní důlek, nalijeme do něj drožďovou směs a necháme ji vykynout
3. Mezitím rozetřeme změklé máslo s cukrem, přidáme postupně rozklepnutá vejce, vše přidáme k vykynutému kvásku, podle potřeby doplníme vlažným mlékem, osolíme a vypracujeme těsto
4. Těsto necháme na teplém místě vykynout, potom ho rozválíme, pomocí válečku přeneseme na pomaštěný plech, rukama urovnáme do tvaru obdélníku a necháme znovu chvilku kynout
5. Potom ho rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní (tvaroh rozmícháme s cukrem, přidáme rozklepnuté vejce, aroma a napěníme)
6. Vše pokryjeme vaječnou zálivkou (máslo rozetřeme s cukrem, postupně vmícháme žloutky, špetku soli a nakonec tuhý sníh z bílků a hladkou mouku) a poklademe přebranými, propláchnutými a odkapanými rozinkami
7. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy